+387 55/490-197office@experapharmacy.com
Pratite nas:Expera Pharmacy Faccebook profilExpera Pharmacy Instagram profil
InStore katalog /maj 2020/
×

NOVO u apoteci br. 35 (Bratunac) - Pulsni oksimetar

Pulsni oksimetar neinvazivnom metodom meri puls i zasićenost arterijskog hemoglobina kiseonikom (SpO2) za 6 do 8 sekundi.

 

Ljudsko tijelo treba cca. 400 litara kiseonika (O2) svaki dan. Kiseonik čuva ćelije u vašem tijelu živima i da funkcionišu. Prenošenje ove količinu kiseonika zahtijeva "prijevoznika", a to je hemoglobin. Kiseonik se veže na hemoglobin u crvenim krvnim ćelijama i zatim ga dovodi do organa putem krvi.  Zasićenost arterijskog hemoglobina kiseonikom je izražena u procentima. Princip rada zasniva se na određivanju promena apsorpcije svetla koja nastaju pulsiranjem arterijskog toka krvi. Moguće je trenutno, ali i neprekidno praćenje SpO2, kao i rano otkrivanje hipoksije (pre nastanka drugih sipmtoma: cijanoza, tahikardija ili bradikardija), što smanjuje potrebu za laboratorijskim gasnim analizama krvi.

Zahvaljujući pozadinskom osvetljenju LCD ekrana, olakšava čitanje rezultata u mraku. Vrednost zasićenosti krvi kiseonikom je pokazatelj trenutnog stanja organizma i moguće ga je jednostavno izmeriti.

Pulsni oksimetar je senzor koji brzo i neagresivno meri  saturaciju arterijske krvi kiseonikom. Kod odraslih se stavlja na kažiprs a kod novorodjenčadi na petu ili nozni prst

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI
AKTUELNOSTI
Mreža apoteka
ZU "Expera Pharmacy" Bijeljina posjeduje razgranatu mrežu apoteka na cijeloj teritoriji Republike Srpske.
Pronađite Vama najbližu apoteku:
Mjesto
Težimo biti najbolji!
Zdravlje pacijenata Expera Pharmacy apoteke
Zdravlje na prvom mjestu
Zdravlje je najveće bogatstvo, a da bi to bogatstvo očuvali i zaštitili, naša je misija da to činimo primijenjujući novi koncept farmaceutske prakse koji se fokusira na direktnu interakciju farmaceuta i pacijenta.
Kvalitet strucnost profesionalnost Expera Pharmacy apoteke
Kvalitet i stručnost
Naše rukovodstvo je snažno opredijeljeno za promjene koje za cilj imaju da našim korisnicima obezbijede isti nivo kvaliteta farmaceutske prakse koji uživaju pacijenti u Evropi i u svijetu.
Strucni savjeti farmaceuta Expera Pharmacy apoteke
Ljubazno osoblje
Stručno i ljubazno osoblje u našim apotekama pružiće pravi savjet i olakšati izbor proizvoda, jer svakom pacijentu i kupcu pristupa sa aspekta specifičnosti njegovih potreba.
Sirok asortiman lijekova Expera Pharmacy apoteke
Širok asortiman proizvoda
Asortiman naših proizvoda odlikuje sveobuhvatnost i prilagodljivost zahtevima tržišta, potrebama klijenata i sezonalnosti.
Mi brinemo o svakom
pacijentu!
ČLANCI I SAVJETI
BRENDOVI
ZU Expera Pharmacy | Sva prava zadržana © 2020
Powered by limun.co